Onze columnisten

Wij vinden het belangrijk om uit te dragen waar we voor staan. Dat doen we op verschillende manieren. Een van die manieren is het schrijven van columns. Binnen ACTIAM hebben we twee enthousiaste en kritische schrijvers, Corné van Zeijl en Dennis van der Putten.

Corné van Zeijl

Corné van ZeijlCorné begon zijn carrière als analist voor Staalbankiers in 1986. In 1989 maakte hij de overstap naar vermogensbeheerder Robeco. Tussen 1994 en 2003 was hij hoofd beleggingen voor verzekeraar Zurich Financial Nederland. Van 2004 tot 2016 werkte hij als fondsmanager bij ACTIAM. Momenteel adviseert hij de organisatie als analist en strateeg over de meest uiteenlopende beleggingsvraagstukken.

Corné schrijft voor verschillende (dag)bladen columns over beursonderwerpen. Daarnaast levert hij commentaar in verschillende media en wordt hij als spreker gevraagd op congressen. Hij is ook auteur van het boek Centen & Sentiment. Het boek heeft betrekking op de psychologische aspecten van het beleggersgedrag, de Behavioural Finance.

Dennis van der Putten

Dennis van der PuttenDe liefde voor beleggen is bij Dennis ontstaan bij de Rabobank, waar hij zijn carrière ruim 20 jaar geleden startte. Na ruim tien jaar verschillende senior functies te hebben vervuld, maakte Dennis de overstap naar SNS Bank. Daar vervulde hij de functie van manager beleggingsfondsen. Verantwoordelijk voor de SNS en later de Zwitserleven beleggingsfondsen. Aansluitend volgden functies bij Zwitserleven, onder andere als unit manager. Zwitserleven heeft verantwoord ondernemen in het hart van haar organisatie, hetgeen Dennis enorm aansprak. Sindsdien is hij op zoek naar het optimale evenwicht tussen financieel en verantwoord rendement. Momenteel doet hij dat in zijn rol 'Head of Responsible Investing/ESG Research' bij ACTIAM.

Dennis laat regelmatig zijn licht schijnen op ontwikkelingen in de wereld van verantwoord beleggen. Dit doet hij vooral via presentaties en columns en vanuit zijn persoonlijke ervaringen en visie. Dennis is medeauteur van verschillende boeken in de bestseller-reeks van Beleggingstips uitgegeven door de VEB.