And the winner is...

Winnaar Fundawards 2017 Tijdens een gala-avond in het prachtige hotel Arena te Amsterdam, werden op donderdag 20 april voor de zesde maal de vwd cash Fund Awards uitgereikt.
De toekenning van de prijzen en de certificaten vond plaats op basis van de diamond rating die vwd heeft ontwikkeld. Het gaat hierbij zuiver om een kwantitatieve rating, zonder subjectieve componenten. Een belangrijk uitgangspunt is dat juist die fondsen worden beloond die door alle economische cycli heen het beste presteren. Om dat goed te kunnen beoordelen, werd nauwkeurig gekeken naar de prestaties over de afgelopen vijf jaar. In de categorie mixfondsen werd ACTIAM net als de twee voorgaande jaren uitgeroepen tot beste fondshuis en versloeg dit jaar in haar categorie Fidelity en Franklin Templeton Investments.

Bart Mantje nam namens ACTIAM de award in ontvangst. “We zijn enorm trots dat we deze award voor de derde keer op rij hebben gewonnen. Het laat zien dat ACTIAM als Verantwoorde Asset Manager de juiste dingen doet en daarvoor ook wordt gewaardeerd door de markt en onafhankelijke critici. Verantwoord beleggen neemt in belang toe, een beleggingsaspect dat ACTIAM al jaren integraal meeneemt in haar beleggingsbeslissingen zowel aan de equity als aan de fixed income kant van haar beleggingen. De samenwerking tussen het ESG-team en de portfolio managers zorgt daarmee al jaren voor stabiele outperformances op zowel de duurzame als de financiële indicatoren.”

Vrijdag 21 april 2017