RZL Optimaal Oranje

 • Datum
  14-12-2018
 • Handelskoers*
  42,25
 • NAV**
  42,18
 • Morningstar:
  verberg

* Handelskoers: Is gebaseerd op de slotkoers van de vorige beursdag met een eventuele op- of afslag.
** NAV (intrinsieke waarde): Is gebaseerd op de slotkoers van de vorige beursdag.

De grafieken zijn gebaseerd op dagrendementen op basis van intrinsieke waarde en gecorrigeerd op dividenduitkeringen.

 • Wereldwijde mix van aandelen en Europese obligaties
 • Spreiding over gespecialiseerde vermogensbeheerders
 • Neutraal risicoprofiel

Voor wie bestemd?

RZL Optimaal Oranje past goed bij de belegger die kiest voor een aantrekkelijk rendement met een gematigd risico. En die daarnaast maatschappelijk bewust wil beleggen.

Waarin belegt het fonds?

RZL Optimaal Oranje belegt actief in Europese obligaties (55%), wereldwijde aandelen (40%) en passief in vastgoedondernemingen (5%). De fondsmanagers selecteren alleen landen en (vastgoed)aandelen waarin we vanuit ons ESG-beleid mogen beleggen. Ze beleggen altijd binnen je profiel en spelen in op de marktontwikkelingen en economische vooruitzichten. Afhankelijk daarvan kiezen ze voor meer of minder liquiditeiten, obligaties of aandelen. Zo spreiden de fondsmanagers de risico’s en profiteer je van economische ontwikkelingen over de hele wereld.

Wie beleggen voor u?

In totaal zijn vier vermogensbeheerders met ervaren fondsmanagers en analisten verantwoordelijk voor RZL Optimaal Oranje.

Goed om te lezen

In de Essentiële Beleggersinformatie leest u meer over het fonds, de risico’s en de kosten. Lees de Essentiële Beleggersinformatie voordat u beslist om in het fonds te gaan beleggen. In de Factsheet vindt u actuele informatie over rendementen en de samenstelling van het fonds. We actualiseren de Factsheet maandelijks. In het Prospectus vindt u onder meer informatie over de beleggingsdoelstelling, het beleggingsbeleid en beleggingstechnieken van de beleggingsfondsen.

Risicoscore: 4  Risicoscore: 4

RZL Optimaal Oranje is een subfonds van SNS Beleggingsfondsen N.V. De beheerder van het fonds is ACTIAM N.V.

ACTIAM en het fonds zijn geregistreerd bij de AFM. Voor dit subfonds zijn een prospectus en Essentiële Beleggersinformatie beschikbaar.

De op deze webpagina getoonde informatie mag niet worden aangemerkt als beleggingsadvies.