Zwitserleven Ultra Long Duration Fonds

 • Datum
  14-12-2018
 • Handelskoers*
  44,49
 • NAV**
  44,41
 • Morningstar:
  verberg

* Handelskoers: Is gebaseerd op de slotkoers van de vorige beursdag met een eventuele op- of afslag.
** NAV (intrinsieke waarde): Is gebaseerd op de slotkoers van de vorige beursdag.

De grafieken zijn gebaseerd op dagrendementen op basis van intrinsieke waarde en gecorrigeerd op dividenduitkeringen.

 • Gespreid beleggen in Europese staatsobligaties
 • In goede handen bij gespecialiseerde fondsmanagers
 • Relatief laag risico

Voor wie bestemd?

Zwitserleven Ultra Long Duration Fonds past goed bij de institutionele belegger die in één keer zijn Europese obligatieportefeuille wil invullen. En die daarnaast maatschappelijk bewust wil beleggen.

Waarin belegt het fonds?

Zwitserleven Ultra Long Duration Fonds belegt in in euro’s genoteerde obligaties, geldmarktinstrumenten met een hoge kredietwaardigheid, geldmarktfondsen en in rentederivaten die door kredietbeoordelaar Standard & Poor’s, Moody’s of Fitch worden gewaardeerd met gemiddeld minimaal AA-. Leningen en geldmarktinstrumenten van lagere en regionale overheden en supranationale organisaties dienen een minimale gemiddelde rating van AAA te hebben. Geldmarktinstrumenten van ondernemingen met een minimale rating van AA- zijn beperkt toegestaan. De fondsmanagers selecteren alleen obligaties en geldmarktinstrumenten waarin vanuit ons ESG-beleid belegd mag worden.

Wie beleggen voor u?

Sinds 2010 is een team van ervaren fondsmanagers verantwoordelijk voor het Zwitserleven Ultra Long Duration Fonds

Goed om te lezen

In de Essentiële Beleggersinformatie leest u meer over het fonds, de risico’s en de kosten. Lees de Essentiële Beleggersinformatie voordat u beslist om in het fonds te gaan beleggen. In de Factsheet vindt u actuele informatie over rendementen en de samenstelling van het fonds. We actualiseren de Factsheet maandelijks. In het Prospectus vindt u onder meer informatie over de beleggingsdoelstelling, het beleggingsbeleid en beleggingstechnieken van de beleggingsfondsen.

Risicoscore: 4  Risicoscore: 4

Zwitserleven Ultra Long Duration Fonds is een subfonds van SNS Beleggingsfondsen N.V. De beheerder van het fonds is ACTIAM N.V.

ACTIAM en het fonds zijn geregistreerd bij de AFM. Voor dit subfonds zijn een prospectus en Essentiële Beleggersinformatie beschikbaar.

De op deze webpagina getoonde informatie mag niet worden aangemerkt als beleggingsadvies.