FINISH & ACTIAM

Het is de ambitie van ACTIAM om bij te dragen aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Om deze ambitie te realiseren en gelijktijdig bij te dragen aan onze water strategie, heeft ACTIAM een krachtig samenwerkingsverband met FINISH. FINISH is een initiatief met als doel de kennis over sanitaire voorzieningen te vergroten en financiering van deze voorzieningen te vergemakkelijken voor hen die geen toegang tot reguliere financiering hebben.
 

FINISH

FINISHdeze link opent in een nieuw venster staat voor Financial Inclusion Improves Sanitation Health. Het is een initiatief dat is opgericht in 2009 als een partnerschap tussen publiek en private organisaties, met als doel het promoten van duurzame en rechtvaardige ontwikkelingen van de sanitaire sector. Door het creëren van bewustzijn en economische drijfveren, streeft FINISH ernaar de levens van de inwoners van arme en afgelegen gebieden te verbeteren. Het initiële programma is geïmplementeerd in India en wordt momenteel uitgebreid naar Bangladesh en Kenia.

FINISH’s kernmissie is het bijdragen aan de voltooiing van VN Sustainable Development Goal (SDG) 6: ‘Access to Water and Sanitation for all’. Dit is in lijn met ACTIAM’s water strategie en ambitie om een bijdrage te leveren aan de SDGs, resulterend in een waardevolle samenwerking met FINISH sinds haar oprichting.

Kennisdeling

Recentelijk is FINISH gestart met de publicatie van de Financing Sanitation Paper Series om haar expertise te delen over SDG 6 – Verzeker iedereen van toegang tot water en sanitaire voorzieningen – en hoe deze gefinancierd dient te worden. De eerste 3 artikelen zijn reeds gepubliceerd.