Onderscheidingen

Wij bieden een compleet assortiment van beleggingsfondsen en beleggingsoplossingen.
Van indexbeleggen tot en met impact investeren. Aan de basis van onze dienstverlening ligt een transparant en duurzaam beleid. Met daarbij een stabiele performance, transparante communicatie en toewijding als sleutelwoorden. Voor onze werkwijze worden wij regelmatig onderscheiden.

Lipper Fund Awards 2018
April 2018
ACTIAM ontving voor het vierde jaar op rij de Group Award voor haar mixfondsen in de categorie ‘Mixed Assets Large’. Daarnaast kregen we ook de Group Award in de categorie ‘Equity Large’. De Lipper Awards zijn een begrip in meer dan 20 landen. Hiermee bewijst ACTIAM dat verantwoord beleggen loont. Met een ervaren team van 50 beleggingsprofessionals stellen we onze eigen ESG criteria centraal, nemen prudente beleggingsbeslissingen en houden de kosten laag.

vwd Cash Publieksprijs
maart 2018
ACTIAM heeft tijdens de zevende editie van de vwd Cash Fund Awards de Cash Publieksprijs gewonnen. Ieder jaar reikt Cash de Cash Publieksprijs uit aan de beste aanbieder van beleggingsproducten. Uit het Groot Beleggersonderzoek dat door het tijdschrift jaarlijks wordt gehouden, is ACTIAM als één van de vijf genomineerden naar voren gekomen. Vervolgens heeft het (lezers)publiek ACTIAM als meest favoriete aanbieder gekozen.

vwd Cash Fund Awards
april 2017
De ‘vwd Cash Fund Awards’ worden uitgereikt aan de best presterende fondsen en fondshuizen. Voor de derde keer op rij werd ACTIAM in de categorie mixfondsen uitgeroepen tot beste fondshuis ‘gemengd’ en versloeg dit jaar in haar categorie Fidelity en Franklin Templeton Investments.
De toekenning van de prijzen en de certificaten vond plaats op basis van de diamond rating die vwd heeft ontwikkeld. Het gaat hierbij zuiver om een kwantitatieve rating, zonder subjectieve componenten. Een belangrijk uitgangspunt is dat juist die fondsen worden beloond die door alle economische cycli heen het beste presteren. Om dat goed te kunnen beoordelen, werd nauwkeurig gekeken naar de prestaties over de afgelopen vijf jaar.

Lipper Awards 2017
april 2017
ACTIAM ontving voor het derde jaar op rij de Group Award voor haar mixfondsen. Daarnaast kregen we ook een Fund Award voor SNS Euro Vastgoedfonds in de categorie ‘Equity Sector Real Estate Holdings Europe’. Het is voor het eerst dat we voor een individueel fonds met een Lipper Award beloond worden. Voor ons de bevestiging dat we met onze verantwoorde actieve fondsen de juiste weg bewandelen.
De Lipper Awards zijn een begrip in meer dan 20 landen. Het systeem classificeert beleggingsfondsen op basis van vier criteria: rendement, consistentie, vermogensbehoud en kosten.

International Climate Award
oktober 2016
ACTIAM was van de vier Nederlandse inzendingen de enige bekroonde partij. De onderscheiding is bedoeld om investeerders te motiveren om de kansen en risico’s die samen gaan met het klimaat-thema, te integreren in hun investeringsbeleid en principes. De prijs is naar aanleiding van de klimaattop in Parijs 2015 in het leven geroepen en dit jaar voor het eerst uitgereikt.