Waarom ACTIAM verantwoord belegt

ACTIAM heeft samen met haar partners het doel om met haar verantwoord beleggingsbeleid bij te dragen aan een leefbare wereld. Nu, maar ook in de toekomst. We beheren geld voor een langere termijn, bijvoorbeeld pensioengeld van Nederlanders dat bij ons in beheer is. Het is belangrijk dat pensioenen uitgekeerd kunnen worden, maar minstens zo belangrijk vinden wij het dat de aarde tegen die tijd ook nog een leefbare en gezonde plek is.

Als de verantwoorde Nederlandse vermogensbeheerder draagt ACTIAM met haar beleggingsbeleid al jaren actief bij aan een betere wereld. In 1990 gaven wij voor het eerst uitvoering aan ons verantwoord beleggingsbeleid en vijf jaar later voerden we onze eerste engagements. Verantwoord beleggen is onze expertise en daar blijven we aan bouwen. Wij combineren onze beleggingskennis met een heldere visie op milieu-, maatschappelijke en bestuurlijke aspecten. Deze visie is het uitgangspunt van al ons handelen.

Wij zijn ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en nemen deze serieus. In het jaarlijkse onderzoek van de door de Verenigde Naties ondersteunde Principles for Responsible Investment (PRI) scoren wij dan ook hoog op alle normen voor verantwoord beleggen. Zo behaalden wij in 2018 de hoogst haalbare score (A+) op maar liefst 13 van de 14 onderdelen. Op een onderdeel werd een A gescoord. Een overzicht van de PRI scores van 2018 is hier te vinden. Het gehele rapport is hier te vinden.

Wij zijn ACTIAM!

De vermogensbeheerder met een rijke historie in verantwoord beleggen. Samen met onze partners werken we aan het bereiken van positieve impact. Dat doen we voor een beter rendement én voor een betere wereld. Eenvoud, inzicht en duurzaamheid is waar we voor staan.
Because we care!